Personen- en familierecht (en mediation)

Het personen- en familierecht staat voornamelijk bekend om de echtscheiding of de verbreking van een relatie. En dit is ook de meest voorkomende reden waarom men een personen- en familierechtspecialist inschakelt.

Vaak is er nog wel overleg mogelijk tussen u en uw ex-partner en wilt u graag samen de gevolgen van de scheiding regelen. Niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen. U wilt dan uitleg over de juridische gevolgen van de echtscheiding en uw afspraken laten vastleggen in een scheidingsconvenant. Dit kan ook via mediation. Mr. L.E.M. (Linda) Elbertse is gespecialiseerd als scheidingsadvocaat en als scheidingsmediator. Zie ook de aparte pagina over scheidingsmediation.

Niet in alle gevallen is overleg succesvol. Soms is het noodzakelijk om de rechter te vragen een beslissing te nemen. Ook daarmee kan Advocatenkantoor Berkouwer & Elbertse helpen.

U kunt ook bij ons terecht als de problemen pas later ontstaan, zoals geschillen over alimentatie, de omgang met de kinderen, de verdeling van het huis of de vermogensbestanddelen.