Mr L.E.M. (Linda) Elbertse

elbertse@be-advocaten.nl

IMG_3913 (klein)

Linda Elbertse studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Zij heeft haar rechtenopleiding gecombineerd met een minor bedrijfswetenschappen. Ook heeft zij zes maanden in Frankrijk gestudeerd (Franstalig), waar zij de beginselen van het Franse recht heeft geleerd. Zij heeft haar studie cum laude afgesloten in 2009. Na haar studie is Linda als advocaat gaan werken. Sinds 2015 is Linda aan dit kantoor verbonden. Sinds 2016 is Linda ook mediator in familiezaken.

Vakkunde, oprechtheid, begrijpelijke taal en het oplossen van uw problemen zijn kernwaarden voor Linda. Linda zal u adviseren en samen met u proberen om er in onderling overleg uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan zal zij uw belangen verdedigen voor de rechter.

U kunt bij Linda terecht voor vragen over:

Personen- en familierecht: echtscheiding, verbreking samenwoning, mediation, afwikkeling samenlevingsovereenkomsten, kinderalimentatie, partneralimentatie, verdeling van de inboedel en de woning, pensioenverevening, verrekening van het ondernemersvermogen, omgang, gezag, ouderschapsplan, meerderjarigverklaring, tijdelijk huisverbod, ontkenning vaderschap, voornaamswijziging en beschermingsbewind. Ook kan zij voor u vervangende toestemming vragen voor de verkoop van de woning of de verhuizing met een kind.

Linda is lid van de specialisatievereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en staat als mediator ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Voor meer informatie over de echtscheidingsprocedure kunt u kijken op www.verder-online.nl.

Schuldsanering/WSNP: beslagvrije voet, vrij te laten bedrag (VTLB), verkoop woning, moratorium of voorlopige voorziening ter voorkoming van afsluiting van gas/water/licht of ontruiming van de woning, tussentijdse beëindiging WSNP, hoger beroep tegen afwijzing WSNP of beëindiging zonder schone lei, afdrachtverplichting, informatieverplichting, boedelachterstand, sollicitatieplicht, geschil met de gemeente in het minnelijk traject, geschil met bewindvoerder tijdens WSNP, hoger beroep tegen beslissing rechter-commissaris. Ook kan zij u helpen bij het aanbieden van een akkoord aan uw schuldeisers tijdens de WSNP (en in sommige gevallen daarbuiten).

Linda heeft jarenlang gewerkt als bewindvoerder WSNP en kent dus goed de ins en outs van het vak. Ook weet zij goed waar rechters op letten en op welke punten bewindvoerders soms de mist in gaan.

Linda Elbertse heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Personen- en Familierecht (echtscheiding, alimentatiezaken, omgangsregelingen, mediation, ouderschap en erkenning)
– Insolventierecht (WSNP)
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.